Att studera och värdera bil i Uppsala

Det trodde han aldrig. Jerker hade värderat bilar i Uppsala i 15 år utan att någon lagt märke till det. Han liksom verkade i det tysta utan att andra människor påverkades av vad han gjorde. Sedan en dag blev det ändring.

Han var förvisso Uppsalas främste på att värdera bilar. Det var bara väldigt få som kände till det. En dag kom en man på besök, Hans, som ville värdera en Volvo. Det var precis som vilket uppdrag som helst för Jerker, men den här kunden var lite annorlunda. Han var nämligen en av stans mest framgångsrika och inflytelserika personer. Det fick ringar på vattnet.

Hans var så nöjd med Jerkers sätt att värdera bil i Uppsala att han tyckte att kunskapen behövde få spridning. ”Alla i hela Uppsala borde fan kunna värdera bil. Så är det bara!” sa han med den djupaste röst som Jerker någonsin hört. Den lät nästan som en V8-motor. 

Sagt och gjort. Den nya bekanta hade inflytande på ABF. Det var tydligen skrämmande lätt för honom att korrigera kursplaner osv. Lätt att starta nya kurser och få tillgång till lokaler, egentligen när som helst. Värdera bil skulle bli en ny kurs i Uppsala. Jerker skulle bli läraren och denna information fick han alltså utan att ens ha sagt ett ljud.

Han behöver dock det där. Någon som tar sats och sparkar ut honom ur dörren. Det är så som det händer något för honom. Han hade värderat bilar i Uppsala under många år och inte riktigt tänkt att han skulle göra något annat. När han presenterades för alternativet att faktiskt kunna undervisa i ”ämnet” – Ja, då var det kanske dags att göra någonting nytt.

Vi spolar fram tiden ungefär 4 veckor. Det var så lång tid det tog att förbereda och bli klar med en kursplan för Värdera bil i Uppsala. En oerhört nervös period. Ni kan inte föreställa er hur nervös Jerker var när D-dagen kom. Dagen då han för första gången skulle dela vidare sin kunskap om att värdera bil i Uppsala till andra.

Svetten pärlades i pannan och porlade längs ryggen. Han höll en hand på lärarbordet, vad det nu heter, och inväntade den första kursdeltagaren att komma in. Dörren öppnades och 14 personer klev in på samma gång. Alla ville lära sig värdera bil i Uppsala.

Vi får se hur det gick för Jerker med kursen nästa vecka. Vi hörs då!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *