Flyttstädning till rimligt pris

Jag ska berätta om hur det gick till när vi anlitade ett företag för flyttstädning. Låter det inte särskilt spännande? Då antar jag två saker:

  1. Du har inga planer på att flytta inom den närmaste tiden
  2. Du tycker att det är roligt att sköta din egen flyttstädning

Om något eller båda av de två ovanstående påståendena stämmer överens med dig så ska du inte fortsätta läsa. Då säger jag välkommen åter nästa vecka då jag kommer att återgå till mina vanliga träningstips.

Sådär ja, roligt att du är kvar! Då kör vi vidare om flyttstädning.

Det var nämligen så att jag och min sambo hade flyttat många gånger förut. Faktum är att vi inte riktigt kunde avgöra hur ofta detta hade skett. Det var i alla fall oerhört tätt under de senaste åren. Javisst, flytt till höger och flytt till vänster. Alltid flytt till något större dessutom. Detta innebar förstås att flyttstädningen blev allt mer ansträngande. Sist var det verkligen hemskt. Då flyttade vi från en 3:a till en 4:a och att ägna sig åt flyttstädning av 100 kvm – Ja, det var inget annat än en plåga. Särskilt inte som man inte vill något hellre än att ägna sig åt det nya boendet. Då vill man fan inte syssla med flyttstädning av det gamla. Håller ni med?

Senast vi skötte vår egen flyttstädning såg vi på varandra med svettpärlor i pannorna och skakade på huvudet. ”Aldrig mer” kom vi överens om och detta bar jag med mig i minnet. Tyvärr gällde detta inte för min sambo så därför tvingades det uppstå en övertalningskampanj i samband med vår nya flytt. ”Men vi sa ju att vi skulle skaffa professionell flyttstädning den här gången!” hörde jag mig själva säga desperat. Mer desperat än jag någonsin låtit förut. 

Jag gick igenom scenariot från förra gången. Jag berättade för min sambo hur frustrerade vi hade varit. ”Minns du när vi inte fick rent i köket?” och ”Kommer du ihåg hur du skulle städa ur badrummet?”. Sådana saker sa jag för att övertyga henne om att vi skulle ta hjälp med flyttstädning den här gången. Det kändes lönlöst men när jag tillslut spelade det tygnsta kortet mindes han.

Jag påminde nämligen om hur hemskt han tyckte det var att städa ur duschen. Det var bland det värsta han hade gjort i sitt liv och därmed det värsta momentet på flyttstädningen. Detta fick honom på andra tankar. Vi tog upp Google och började söka på firmor som erbjöd flyttstädning till rimligt pris.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *